HOLISTISK HÄLSA

För att återskapa balans inom oss och runt om oss.    

Min egen väg startade som en ”duktig flicka” som tillslut ville göra  och satsa på allt jag tog mig för. Inte konstigt nog resulterade det i en krasch och jag blev sjuk i utbrändhet tidigt i livet. Där och då föll nästan allt för mig, och sen dess fick livet ta sin väg. Jag började åka till Indien till yoga meditations- och yogacenter, byggde långsamt upp mig själv igen.  Jag hade samtidigt hamnat i ett land  i sig får oss från väst att möta så mycket, kontraster av både lätt och svårt, ett land som skulle få en väldigt speciell plats i mitt hjärta.  Ett land där man fortfarande ofta får möta en stark närvaro i människor och som bär med sig en känsla av  livets magi.

Jag har varit lyckligt lottad att fått möta flera lärare med erfarenheter från ett liv tillägnat yogans väg.  En av dem är dr Ashutosh som har sitt ashram utanför Mysore, samtidigt som han driver en allopatisk läkarklinik för dem som behöver. Ashutosh hjälper människor växa, och uppleva oss själva bakom de historier och blockeringar vi långsamt bygger upp genom livet. Gång på gång får man se exempel på här hur yoga har en förmåga att öka livskvalité och hälsa för alla som önskar och vill ge det en ärlig chans att prova. Som han  ofta säger ”Yoga handlar om att ”unlearn” det vi inte behöver mer för att leva som dem vi verkligen är”. Jag har tacksamhet till flera fantastiska lärare inom yoga och holistisk hälsa, för allt de ger och för att den inspiration de delar. 

Holistisk hälsa handlar om att se till helheten, att vi är en varelse som består såväl av en fysisk som en mental och en själslig del som behöver få rum att komma till balans. Det handlar om att stegvis skapa rum för att återskapa balans när det blivit obalans på något plan i oss. För att komma tillbaka närvaro och en enkelhet och i processen lära oss mer om dem vi är. 

Självklart finns det stora gåvor till oss här i vårt svenska samhälle att hämta från Indiens tusenåriga yogatradition. För att hjälpa oss att skapa lite mer balanserade och enkla liv. 

 

 

 

  • Terapeutisk yoga

Terapeutisk yoga behandlar och utgår från hela människan, och handlar om att återskapa balans där det blivit obalans och det är fokus på att stanna längre i yogapostioner för att observera och komma till närvaro med andningen. En klass i terapeutisk yoga inkluderar asanas eller yogapositioner, andningsövningar och en djupavslappning. 

  • Yoga för hjärtat

Inom yoga finns det en viss gren som är yoga just för hjärtat, Bhakti yoga. Testa på en klass som är utformad för hjärtat

 

  • InnerGuidance

InnerGuidance är en upplevelse antingen i en privat session eller en grupp. En upplevelse som kan vara ett stöd för  att släppa på blockeringar, och känna vad du behöver just nu. En session kan bidra till läkning, djup avslappning, nya perspektiv etc. En session utgår från vart du är just nu och vad som behöver kommer upp kommer upp. Ledord är därför tillit och att ge tillåtelse för dig själv. 

Utbildningar:

  • 2015 Hatha Yoga TTC 200h Dharamsala, ”Hatha yoga world”
  • 2016 Terapeutisk Yoga TTC 300h ”Swami Krishnananda Hatha yoga Vidya Peeth” ashram i Mysore
  • 2018 Prana Vidya, inre yoga, pranayama och Yoga Nidra. ”Swami Krishnananda Hatha yoga Vidya Peeth” ashram i Mysore
  • 2018 Terapeutisk Hatha yoga 300h ”Atmavikasa”
  • 2018 InnerGuidance L1, Amara Samata, Bali
  • 2019 Iyengar yoga. ”Yoga Ganga Studio for yoga studies” Dehradun